Er had zich intussen een opvolger aangediend: de in 1877 geboren zoon van hun enige gehuwde jongste zus Maria Gradussen, de naar zijn grootvader genoemde Gradus (Gerardus) Driessen, was voorbestemd om de derde generatie orgelbouwers te worden.

In 1903 trouwde hij met de Winssense Maria Libotté (uit dezelfde Winssense familie als zijn eerder genoemde overgrootmoeder) en betrok een nieuwe woning met werkplaats aan de andere kant van Winssen. Deze was speciaal opgezet als orgelmakerij, ook de grote zolder was hiervoor ingericht.

Het betreft het huidige pand Van Heemstraweg 67, nog steeds als woning in gebruik door families. Vanaf de Plaksestraat zijn de grote zolderdeur en de hijsbalk erboven nog steeds te zien.

Gradus werkte al van begin jaren 1890 mee in de orgelbouw en tussen was 1900 en 1908 ook intensief betrokken bij de laatste nieuwbouw-orgels die firma Gradussen nog zou maken.

Het werkboekje van Gradus Driessen

Uit de jaren 1903 en 1904 is het originele werkboekje nog beschikbaar; hierin registreerde Gradus de verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten voor materiaal, reis- en verblijf. Het is nu een waardevol document en bron van informatie van alle orgels waar aan werd gewerkt, ook orgels die zij zelf niet hadden gebouwd. Ook blijkt hieruit dat diverse kerkbesturen een abonnement hadden afgesloten met firma Gradussen voor het periodiek onderhoud van het orgel zoals reparatie, stemmen, afstoffen van de mechanieken en pijpen.